Toernooi / examens

Toernooi / examens

Heerlen, 23 februari. Groot Jiujitsu toernooi georganiseerd door B.C. Kodokan. Eerste wedstrijd, in de categorie JiuJitsu Duo-games 12 tot 16 jaar, voor Manja Hoen en Veronica Smeets, beiden houder groene band JiuJitsu. Zij werden met grote voorsprong eerste in hun categorie.

Heerlen, 24 februari. Groot judotoernooi met deelname van meer dan 500 judoka’s uit binnen- en buitenland. Op de hoogste trede eindigde: Kevin Smeets. Op de tweede plaats: Daphne Wilms. Op de derde plaats: Shawny Schwanen en Jeanesy Bronkhorst.

Schinveld, 16 februari 2002, onderling judotreffen met deelname van 7 verenigingen en 100 judoka’s. Op de hoogste trede eindigden : Enrico Lucchesi, Mitch Schwanen, Ward Wilms, Shauni Schroeders, Shawny Schwanen, Myrthe Hendriks, Daphne Wilms, Kim Schwanen, Roy van Mierlo en Kevin Smeets. De tweede plaats was er voor : Bjorn Burgers, Yorrick van Drunen, Lara Bemelmans, Jascha Sterck, Sander Boormans en Maik Hendriks. Op de derde plaats kwam tot slot : Jeffrey Zinzen. Jeffrey was met zijn 4 jaar één van de jongste deelnemers van dit judotreffen.

Hoensbroek, 27 januari 2002, 3e Wil Peters jeugdjudotoernooi. Judotoernooi voor jeugd tot 12 jaar met een totale deelname van ca. 300 judok’a uit binnen- en buitenland. 2e plaats : Enrico Lucchesi, Renée Kuijpers en Shauni Schroeders. 3e plaats voor : Kelly De la Haye en Daphne Wilms.

Maastricht, 13 januari 2002. Onderling judotreffen met deelname van 10 verenigingen en 140 judoka’s. Op de eerste plaats eindigden : Daphne Wilms, Kevin Smeets en Saskia Hoen.Op de tweede plaats : Sam Rooy, Dave Jardon, Shauni Schroeders, Sander Boormans en Jeanesy Bronkhorst. Eeen derde plaats was er voor : Enrico Lucchesi, Ward Wilms, Jesse Dörfel, Bjorn Burgers, Yul Schmettkordt, Roy van Mierlo, Brandon Bronkhorst, Gino Lucchesi en Dustin Oedekoven.

Simpelveld, 15 december 2001. Tijdens de jaarlijkse kerstviering werd ook de judoka van het jaar gekozen. Dit jaar heeft het bestuur besloten, rekening houdend met het groot aantal jeugdige leden, om in 4 categoriën een judoka van het jaar uit te roepen. De leden waren op zowel nationaal- als op internationaal niveau succesvol.
In de categorie jongens t/m 8 jaar werd Mitch Schwanen met 194 punten uitgeroepen tot judoka van het jaar 2001. In de categorie jongens vanaf 9 jaar werd met 211 punten Roy van Mierlo judoka van het jaar 2001. Bij de meisjes t/m 8 jaar was Shawny Schwanen oppermachtig en zij werd met 377 punten tot judoka van het jaar 2001 uitgeroepen. Als laatste waren de meisjes vanaf 9 jaar aan de beurt. Hier werd Daphne Wilms met 349 punten judoka van het jaar 2001.

Maastricht, 9 december, 1e plaatsen voor : Daphne Wilms en Shauni Schroeders. 2e plaatsen voor : Enrico lUcchesi en Mitch Schwanen. 3e plaatsen voor de zusjes Renée en Michelle Kuijpers, Nora Klose en Shawny Schwanen.

Bleyerheide, 2 december, op de hoogste trede eindigden : Shauni Schroeders, de zusjes Renée en Michelle Kuypers, Daphne Wilms, Yorrick van Drunen, Roy van Mierlo, Shawny Schwanen, Brandon Bronkhorst, Lara Bemelmans en Jascha Sterck. Op de 2e plaats eindigden: Kevin Smeets, Kim Schwanen en Jeanesy Bronkhorst. Op de 3e plaats : Bjorn Burgers, Sander Boormans, Mitch Schwanen, Ward Wilms, Sam Rooy, Danny Schreuders, de broertjes Enrico en Gino Lucchesi en Saskia. Hoen. Zo ziet men weer dat niet alleen de ervarene judoka prijzen haalt.
Voor Sander Boormans, Danny Schreuders, Lara Bemelmans, Sam Rooy en Jascha Sterck was dit het eerste, maar zeker niet het laatste, optreden op een onderling judotreffen.

Born, 25 november 2001, Sint Nicolaastoernooi voor jeugd t/m 9 jaar. Bij de jongste deelnemers, de 4 en 5 jarigen, eindigde Mitch Schwanen in de klasse jongens t/m 24 kg op de 1e plaats. Bij de 6 en 7 jarigen eindigde ook Shawny Schwanen in de klasse meisjes t/m 28 kg op de 1e plaats. Bij de oudsten van dit judotoernooi, de 8 en 9 jarigen kwam Kelly De la Haye in de klasse meisjes t/m 28 kg. tot een 3e plaats. In de klasse meisjes t/m 31 kg, met groene band, wist Kim Schwanen eveneens een 3e plaats te bereiken. In de klasse jongens t/m 31 kg, met 25 deelnemers de grootste groep van dit toernooi, vocht Roy van Mierlo zich door dit grote deelnemersveld en bereikte een verdienstelijke 5e plaats. In de klasse meisjes t/m 34 kg wist Shauni Schroeders beslag te leggen op de 2e plaats.

Op zaterdag 17 november werden in Simpelveld onder toeziend oog van judoleraar, Dhr. Bart van Drunen (6e Dan Judo) en e aanwezige ouders, het examen voor kyu-graden voor judo en jiu-jitsu afgenomen. Als allereerste waren de jongens en meisjes, die voor een gele slip of gele band examen moesten afleggen, aan de beurt. Voor de gele slip slaagde hier: Jeffrey Zinzen. Voor de tweede gele slip slaagde: Joeri Vervuurt. Voor de gele band slaagden: Enrico Lucchesi, Mitch Schwanen, Lino Vervuurt, Bram Hollands, William Knarren, Brandon Knubben, Frans van den Wildenberg, Bjorn Burgers, Nora Klose, Renée Kuijpers, Michelle Kuijpers, Dustin Oedekoven, Mik van Ermingen, Roy van Mierlo, Dennis Basten, Max Fischer, Robin Komen en Swen van Ermingen. Hierna volgde de groep voor oranje slip of oranje band. De jongens en meisjes in deze groep slaagden allemaal voor de oranje band nl. Yorrick van Drunen, Shauni Schroeders, Kelly De la Haye, Ronald Slangen, Shawny Schwanen, Maxime Vervuurt, Brandon Bronkhorst, Richard Schneiders, Jeanesy Bronkhorst en Dennie Schneiders. Na de pauze waren de jongens die voor groene slip of groene band op moesten. Ook hier slaagden alle voor de groene band nl. Bart Schillings, Kevin Smeets, Gino Lucchesi, Ruud Schillings, Dion Delang en Mitchell Bronkhorst. In deze groep legde Daphne Wilms examen af voor groene band met blauwe slip. Hierna was het de beurt van de jiu-jitsukaâs. Ook zij legden examen af voor een kyu-graad. Voor de gele band slaagden: Olle Tieman en Dennis Hartzheim. Voor de groene band slaagden: Manja Hoen en Connie De la Haye. Alle geslaagden ontvingen na hun examen de band/slip met de bijbehorende oorkonde uit handen van voorzitter Mevr. Godschalk en examinator Dhr. Bart van Drunen.

Op zondag 18 november werd een onderling judotreffen in de sporthal aan de Dr. Ottenstraat georganiseerd. Met deelname van 9 verenigingen en 140 ingeschreven judokaâs was dit al het tweede geslaagde judotreffen van dit jaar. Op dit judotreffen konden de judokaâs hun/haar vader, moeder, opa en oma laten zien wat zij in het afgelopen halfjaar hadden geleerd . Voor zowel de morgen- als de middaggroep was de zaal voor de aanwezige ouders en meegereisde toeschouwers te klein. De getoonde prestatie van groot en klein werd door het aanwezige publiek met veel enthousiasme gewaardeerd. De judokaâs van Banzai wisten hier ook weer goed voor de dag te komen en veroverden de nodige podiumplaatsen. Het werd een ware prijzenregen. Op de eerste plaats eindigden: Shauni Schroeders, Roy van Mierlo, Mitch Schwanen, William Knarren, Nora Klose, Brandon Bronkhorst, Saskia Hoen, Kelly De la Haye, Shawny Schwanen, Bjorn Burgers, Daphne Wilms, Bart Schillings, Jeanesy Bronkhorst en Ronald Slangen. Op de tweede plaats eindigden: Bram Hollands, Brandon Knubben, Kevin Smeets, Dennis Basten, Kim Schwanen, Renée Kuijpers, Swen van Ermingen, Lara Bemelmans en Dustin Oedekoven. Op de derde plaats eindigden: Jeffrey Zinzen, Ruud Schillings, Enrico Lucchesi, Ward Wilms, Gino Lucchesi, Yorrick van Drunen en Mik van Ermingen. Na afloop kon iedereen tevreden naar huis gaan.

Hulsberg, 4 november 2001, 9e Geuldaljudotoernooi. 1e plaats voor: Kelly De la Haye, Brandon Bronkhorst en Kim Schwanen. 2e plaats voor Shawny Schwanen, Daphne Wilms, Roy van Mierlo en Saskia Hoen.

Ubachsberg, jeugdjudotoernooi. 1e plaats voor: Roy van Mierlo, Daphne Wilms, Kevin Smeets en Dion Delang. 2e plaats voor: Shawny Schwanen, Kelly De la Haye, Shauni Schroeders en Kim Schwanen. 3e plaats voor: Bram Hollands.
Gezien de behaalde prijzen mag Banzai op een geslaagd judotoernooi terugkijken.

Sint Truiden, 29 september, 8e editie van het Pupillen jeugdjudotoernooi.
2e plaats voor Kim Schwanen, Kevin Smeets en Saskia Hoen

Born, 30 september, Limburgse Kampioenschappen voor jeugd.
3e plaats voor Saskia Hoen. 5e plaats voor Gino Lucchesi.

Bleijerheide, 4 Oktober, Onderling Teamtreffen voor jeugd.
Jongensteam bestaande uit Mitch Schwanen, Yorrick van Drunen, Mik van Ermingen, Brandon Bronkhorst, Roy van Mierlo, Ruud Schillings, Dustin Oedekoven en Sven van Ermingen behaalden hier een verdienstelijke 5e plaats.
Al deze jonge knapen verdedigden voor de eerste keer tijdens zo’n teamtreffen de vlag van J.V. Banzai.
Het meisjesteam van J.V. Banzai moest als winnaar van de afgelopen twee jaar de eer verdedigen. De meisjes deden het voortreffelijk, maar moesten zich tegen de teams van Nippon Bleijerheide en Chian Gracht nipt geslagen geven. Uiteindelijk behaalde het meisjesteam een 3e plaats. Het meisjesteam bestond uit de volgende judoka’s : Nora Klose, Kelly De la Haye, Shawny Schwanen, Kim Schwanen, Shauni Schroeders, Michelle Kuypers, Renée Kuypers, Saskia en Manja Hoen.

Geleen, 14 Oktober 2001, Jeugdjudotoernooi te Geleen.
1e plaats: Shawny Schwanen, Daphne Wilms en Saskia Hoen.
2e plaats : Shauni Schroeders.
3e plaats : Brandon Bronkhorst.
4e plaatsen waren er voor: Jeanesy Bronkhorst, Roy van Mierlo en Kelly De La Haye.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *