Overzicht van assurantiën in Nederland

Nederland is het land in Europa waar we het meeste uitgeven aan verzekeringen. Alleen al als je een huis wilt kopen moet je verscheidene verplichtingen aangaan. Deze hoge getallen komen voornamelijk door de verplichte zorgverzekering die we moeten afsluiten. Sommige verzekeringen zijn verplicht en weer andere worden ten zeerste aangeraden. De beste manier om een verzekering te vinden is door een vergelijking uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld uitvaartverzekeringen vergelijken via een groot aantal websites en zo de goedkoopste verzekeraar vinden die jou het beste pakket kan aanbieden. Hier vind je een overzicht van de meest afgesloten verzekeringen in Nederland. Een van de nieuwe vergelijkers is zorgvaart.nl

Zorgverzekering

De enige verzekering die in ons land verplicht wordt gesteld door de overheid is de zorgverzekering. Deze kun je zelf elk jaar aanpassen op je veranderende behoeften. Iedereen die 18 jaar en ouder is moet verplicht een basis zorgverzekering afsluiten en deze kun je vervolgens uitbreiden met een aantal aanvullende pakketten. Op die manier is het mogelijk je zorgverzekering aan te passen aan jouw gezondheidswensen. Iedere verzekeraar is verplicht om je te accepteren.

WA-verzekering

Als je een auto of een ander voertuig koopt ben je verplicht deze te verzekeren. Dit doe je door minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor motorvoertuigen. Je bent dan verzekerd voor de schade die je bij een ander aanricht. Een WA-verzekering kun je ook voor jezelf afsluiten. Dit is niet verplicht, maar wordt wel vaak aangeraden als je een woning koopt. Lekken jouw leidingen en loopt de onderbuurman daardoor schade op? Dan wordt dit door je WA-verzekering vergoed.

Opstalverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Hypotheekverstrekkers eisen bijna altijd dat je een opstalverzekering en een overlijdensrisicoverzekering afsluit als je een woning koopt. Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade die wordt aangericht aan je woning. Met een overlijdensrisicoverzekering laat je een bedrag uitkeren aan je nabestaanden als je komt te overlijden. Op die manier hoeft je woning niet te worden verkocht of komen je kinderen niet in financiële problemen als je er niet meer bent.

Inboedelverzekering

Een andere verzekering die je het beste afsluit als je een woning koopt of huurt is een inboedelverzekering. Deze is niet verplicht, maar het verzekert al je bezittingen en losse spullen in je woning. Je zal versteld staan hoeveel je inboedel eigenlijk waard is en door deze te verzekeren krijg je schade en diefstal gewoon vergoed. Een inboedelverzekering kost vaak weinig en geeft toch gemoedsrust.

Uitvaartverzekering

Het is niet verplicht om en uitvaartverzekering te hebben, maar de meeste Nederlanders hebben er wel een afgesloten. Je zorgt er dan voor dat je nabestaanden niet zelf de kosten voor je uitvaart voor hun rekening hoeven te nemen. Je hoeft hier natuurlijk geen verzekering voor af te sluiten, maar je kunt ook gewoon een spaarrekening openen. Hoe je dit ook oplost, met een dergelijke regeling hoef je je geen zorgen te maken over je nabestaanden en je uitvaart als je er niet meer bent. Uitvaartverzekering vergelijken?

Reisverzekering

Een andere verzekering die niet verplicht is, maar wel veel wordt afgesloten is een reisverzekering. Deze kan doorlopend zijn of tijdelijk en de maandelijkse kosten zijn vaak erg laag. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor ongevallen in het buitenland, diefstal of schade aan je bezittingen. De beste manier om goede verzekeringen te vinden voor een schappelijke prijs is door een vergelijking uit te voeren bij een onafhankelijke vergelijkingssite.